Clicky

maandag 29 april 2024 - 20:06 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

SCHIPHOL – KLM heeft de vlucht die zondag gepland stond van Schiphol naar de Israëlische stad Tel Aviv geannuleerd. In de nacht van zaterdag op zondag vuurde Iran tientallen drones af op Israël, waarvan het merendeel werd onderschept.

“Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor KLM”, meldt KLM. “Vluchten van en naar Tel Aviv zijn voor vandaag geannuleerd.”

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij mijdt ook nog steeds het Iraanse en Israëlische luchtruim, laat een woordvoerster weten. Zaterdag deed KLM dat ook, maar toen zei de maatschappij dat vluchten op Tel Aviv nog door konden gaan. KLM beoordeelt per dag de veiligheidssituatie en eventuele gevolgen voor het vluchtschema.

Israël heropende zondagochtend zijn luchtruim. De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al zegt nu “zo snel mogelijk” volgens het normale schema te willen vliegen. Wel schrapt het bedrijf vijftien vluchten naar Europa, Dubai en Moskou die zondag stonden gepland.

Emirates laat aan persbureau Reuters weten dat het sommige vluchten schrapt. Andere worden omgeleid in de nasleep van de aanval van Iran op Israël.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...