Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:09 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTerreurverdachte aangehouden in Italië na vlucht uit Eindhoven

Terreurverdachte aangehouden in Italië na vlucht uit Eindhoven

ROME – De Italiaanse autoriteiten hebben een terreurverdachte aangehouden die vanuit Eindhoven naar Rome was gevlogen. Het gaat volgens de politie om een man uit Tadzjikistan tegen wie een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd is. Hij wordt in Italiaanse media omschreven als een actief lid van terreurorganisatie Islamitische Staat.

Het is nog onduidelijk in welk land de man wordt gezocht. De autoriteiten hebben dat niet bekendgemaakt. Ze verwezen ook niet naar de terreuraanslag van vorige maand in Moskou. Daar vielen meer dan 140 doden door een aanslag op een concertzaal. Het bloedbad is opgeëist door Islamitische Staat en de Russische autoriteiten hebben meerdere verdachten uit Tadzjikistan opgepakt.

Italië noemt de opgepakte verdachte S.I., naar zijn initialen. De man heeft de nationaliteit van Tadzjikistan en zou daarnaast meerdere valse identiteiten hebben. Hij zou zich onder meer hebben voorgedaan als inwoner van Oezbekistan, Kirgizië en Oekraïne. De verdachte is volgens een verklaring geboren in 1992 en zou zich in 2014 als buitenlandse strijder hebben aangesloten bij IS in Syrië.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...