Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:09 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsChina monitort buitenlandse journalisten met drones

China monitort buitenlandse journalisten met drones

BEIJING – Een jaarlijks rapport over de werkomstandigheden van buitenlandse journalisten in China maakt dit jaar voor het eerst melding van de inzet van drones door de Chinese autoriteiten om medewerkers van de media te monitoren.

Ondanks versoepelingen na de coronapandemie blijven buitenlandse journalisten in China klagen over moeilijke arbeidsomstandigheden. Dat blijkt uit het rapport van de Foreign Correspondents’ Club of China (FCCC), dat maandag werd gepubliceerd.

81 procent van de leden van de FCCC gaf aan dat de werkomstandigheden in 2023 licht waren verbeterd, vergeleken met de tijd van de coronapandemie. Evenveel journalisten meldden dat ze last hadden gehad van intimidatie of geweld.

Journalisten hebben wel meer bewegingsvrijheid, maar verslaggeving ter plaatse is problematisch. Net als vorig jaar zei iets meer dan de helft dat de Chinese politie of de autoriteiten hen minstens één keer tijdens hun werk hadden gehinderd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...