Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 21:15 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerXR wil voor 37ste keer A12 blokkeren, Greta Thunberg ook aanwezig

XR wil voor 37ste keer A12 blokkeren, Greta Thunberg ook aanwezig

DEN HAAG – Extinction Rebellion wil zaterdag voor de 37e keer de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag blokkeren uit protest tegen overheidssteun voor de fossiele industrie. Hierbij is ook klimaatactivist Greta Thunberg aanwezig, kondigde de klimaatactiegroep eerder aan.

Thunberg is volgens XR aanwezig omdat tijdens de blokkade nieuwe internationale acties tegen fossiele subsidies worden aangekondigd. Vanaf 12.00 uur lopen klimaatactivisten vanaf verschillende plekken in de hofstad een mars naar de A12.

Eind maart probeerden klimaatactivisten van XR de A10 in Amsterdam te blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor op de Zuidas. Dit mislukte. De politie hield meer dan 25 mensen aan.

Vorig jaar november woonde de Zweedse Thunberg een klimaatmars in Amsterdam bij. Hier deden tienduizenden mensen aan mee. Een man onderbrak toen de speech van de klimaatactiviste na opmerkingen over de oorlog in Gaza. De man zei “niet voor een politieke bijeenkomst” gekomen te zijn.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...