Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDrie jaar cel voor roekeloos rijden in 's-Heerenberg

Drie jaar cel voor roekeloos rijden in ‘s-Heerenberg

ZUTPHEN – De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man uit Roermond tot een gevangenisstraf van 3 jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaar. De man veroorzaakte een verkeersongeval in ‘s-Heerenberg waarbij 1 van de slachtoffers overleed.

De man veroorzaakte in september 2023 op de Drieheuvelenweg in ‘s-Heerenberg een verkeersongeval. De man reed met een snelheid van 171 kilometer per uur op een smalle weg met heuvels, waar de maximale toegestane snelheid 60 kilometer per uur was, en raakte vervolgens een motorfiets van achteren. Hierdoor viel een echtpaar van de motorfiets.

Slechts 1,5 seconde na de botsing gaf de man opnieuw gas, waarbij hij over de bestuurder van de motorfiets heen reed. Als gevolg hiervan overleed de bestuurder. Na het ongeluk liet de man de slachtoffers in hulpeloze toestand achter, terwijl de passagiers in zijn auto hem zeiden te stoppen. Nadat de man even later die dag tegen een boom tot stilstand kwam, vluchtte hij weg. Ook twee dagen later bij zijn aanhouding in Duitsland twee probeerde hij de politie te ontvluchten.

Volgens de rechtbank gedroeg de man zich roekeloos. Het ongeluk had een enorme impact op de slachtoffers en hun gezin. De man liet het op alle fronten afweten als verantwoordelijk verkeersdeelnemer en hij bracht de verkeersveiligheid ernstig in gevaar. De man bracht met zijn gedragingen diep en onherstelbaar leed toe aan de nabestaanden van de bestuurder. De bijrijder van het overleden slachtoffer gaf in haar slachtofferverklaring aan dat haar leven is verwoest. Zij moet verder leven zonder haar man. Ook blijkt uit de slachtofferverklaringen van de (stief)kinderen dat hen enorm leed is toegebracht.

Het Openbaar Ministerie verweet de man dat hij door het ongeval de vrouw, de bijrijder, zwaar lichamelijk letsel of tijdelijke ziekte of verhindering had toegebracht. Het dossier bevat hiertoe echter geen (objectief) bewijs om tot een bewezenverklaring van zwaar lichamelijk letsel of tijdelijke ziekte of verhindering te komen, omdat een medische verklaring of een letselbeschrijving ontbreekt. De rechtbank spreekt de man daarom vrij ten aanzien van schuld aan het letsel van de vrouw.

De rechtbank veroordeelt de man voor roekeloos rijgedrag met als gevolg het overlijden van de bestuurder van de motorfiets. De man krijgt hiervoor een celstraf van 3 jaar en een rijontzegging van 4 jaar.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...