Clicky

donderdag 9 mei 2024 - 01:00 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSchietpartij Finse school: verdachte en slachtoffers minderjarig

Schietpartij Finse school: verdachte en slachtoffers minderjarig

HELSINKI -Zeker een kind is om het leven gekomen door de schietpartij op een school in Finland. Het gaat volgens Finse media om een 12-jarige leerling.

Twee andere slachtoffers zijn ernstig gewond. De politie heeft na het incident een verdachte aangehouden. Het gaat om een andere leerling van 12 jaar. Die zou te voet zijn gevlucht en heeft een bekentenis afgelegd.

De schietpartij vond plaats in basisschool Viertola in Vantaa, naast hoofdstad Helsinki. Ouders vertelden de pers dat geschoten zou zijn in een klaslokaal.

Het motief van de schutter is nog onduidelijk. Het kind beschikte volgens de politie over een handvuurwapen waar een familielid een vergunning voor had. Alle slachtoffers zouden schotwonden hebben.

De politie zegt uit te gaan van moord en poging tot moord. Er zijn vooralsnog geen andere verdachten in beeld. Er was eerder al bekendgemaakt dat alle betrokkenen bij het incident 12 jaar zijn.

Het incident leidde in Finland tot geschokte reacties. Premier Petteri Orpo en minister van Binnenlandse Zaken Mari Rantanen spraken hun afschuw uit over de schietpartij.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tankwagen lekt methanol op parkeerplaats langs A37 [+foto]

KLAZIENAVEEN - Woensdag aan het eind van de middag heeft de brandweer van Klazienaveen een alarmering gekregen van een incident met gevaarlijke stof. Er staat...