Clicky

woensdag 24 april 2024 - 07:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerMetrostation Rokin Amsterdam vrijgegeven, niets verdachts gevonden

Metrostation Rokin Amsterdam vrijgegeven, niets verdachts gevonden

AMSTERDAM – De afzetting rond het metrostation Rokin in de Amsterdamse binnenstad is opgeheven, meldt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. Het station werd aan het einde van de middag ontruimd om een “verdachte situatie”. Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) kwam daarop ter plaatse om onderzoek te doen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek inmiddels is afgerond en dat er niets verdachts in het station is aangetroffen.

Volgens de woordvoerder was er bij de politie informatie binnengekomen over mogelijke explosieven in het metrostation. “Dat soort signalen nemen we uiterst serieus”, aldus de zegsman. “Daarom hebben we besloten het station te ontruimen.”

Eerder verspreidde de politie via Burgernet het signalement van een man die vermoedelijk te maken had met de verdachte situatie. Hij was volgens de politiewoordvoerder “te liëren” aan de informatie over de mogelijke explosieven. De zoekactie is inmiddels gestopt. De recherche doet onderzoek naar de situatie op het Rokin en dus ook naar de betreffende man, aldus de woordvoerder, die verder niets over hem kwijt wil.

Door de ontruiming van station Rokin was een deel van het metro- en tramverkeer in de Amsterdamse binnenstad verstoord. De Amsterdamse vervoerder GVB meldde iets voor 20.30 uur dat metro 52 op de Noord-Zuidlijn en de trams die op de halte Rokin stoppen weer hun gebruikelijke route rijden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Mishandeling

OM eist half jaar celstraf na mishandeling NS-conducteur Schagen

ALKMAAR - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar zes maanden gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk geëist tegen twee mannen van...