Clicky

donderdag 9 mei 2024 - 21:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBotten gevonden van vermiste peuter Émile in Frankrijk

Botten gevonden van vermiste peuter Émile in Frankrijk

PARIJS – De Franse peuter Émile die in juli vorig jaar vermist raakte, is overleden. Zijn botten zijn gevonden in de Alpen, vlak bij het dorpje waar hij voor het laatst werd gezien.

De gendarmerie werd zaterdag op de hoogte gebracht van de vondst van de lichamelijke resten in de buurt van het plaatsje Le Vernet, meldt het parket van Aix-en-Provence zondag. DNA-onderzoek heeft bevestigd dat het om botten van Émile gaat. Zijn vermissing was groot nieuws in Frankrijk en ook media in het buitenland besteedden er aandacht aan.

De botten worden verder onderzocht en er wordt ook verder gezocht in de omgeving waar ze zijn aangetroffen. De Franse nieuwszender BFMTV meldt dat de vondst van zaterdag werd gedaan door een wandelaar. Die zou een schedel hebben gevonden.

Het parket heeft geen informatie gedeeld over de mogelijke doodsoorzaak van het jonge kind. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf of een ongeval. Het parket opende vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek naar een mogelijke ontvoering, maar hield ook rekening met een eventueel ongeluk.

De 2-jarige jongen werd op 8 juli voor het laatst levend gezien, kort nadat hij was aangekomen bij het vakantiehuis van zijn grootouders in Le Vernet. Bij de zoekactie waren tientallen agenten en soldaten, speurhonden, drones en een helikopter betrokken. De zoektocht werd een aantal dagen later stopgezet omdat het onwaarschijnlijk was dat een jong kind de zomerhitte zou overleven.

De politie keerde deze week terug naar Le Vernet. Het dorp werd donderdag afgezet en zeventien mensen, onder wie familie en buren, werden opgeroepen om de laatste momenten van Émile voor zijn verdwijning in kaart te brengen. Buren zagen de jongen voor het laatst toen hij in Le Vernet alleen over straat liep. De politie heeft op die plek meermaals naar Émile gezocht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS