Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 10:20 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTwee nieuwe Iveco's S-WAY voor Makkx Trucking & Transport

Twee nieuwe Iveco’s S-WAY voor Makkx Trucking & Transport

ALMELO – Makkx Trucking & Transport, gevestigd in Almelo, heeft onlangs haar vloot versterkt met twee IVECO S-WAY AS 490PK 4×2 trekkers. Deze hoogwaardig uitgeruste voertuigen, inclusief sideskirts, koelkast, magnetron en dubbele bedden, vormen de ideale keuze voor internationaal transport. AS 490PK 4×2 trekkers. Deze hoogwaardig uitgeruste voertuigen, inclusief sideskirts, koelkast, magnetron en dubbele bedden, vormen de ideale keuze voor internationaal transport.

De aanschaf van deze trucks kwam tot stand dankzij een gesprek met verkoper Lucien Peskens waarin de mogelijkheden werden besproken. Het heldere verhaal van Lucien heeft bijgedragen aan het opbouwen van een solide samenwerking, waardoor Makkx Trucking & Transport vol vertrouwen deze stap heeft gezet.

Groeispurt van Makkx Trucking & Transport

Makkx Trucking & Transport, opgericht in 2017 en in 2022 overgenomen door Jeffrey en Jacco, heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt van 9 naar 20 voertuigen, naast nog eens 10 charters. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in trailer-trucking, waarbij nieuwe trailers van fabrikanten of handelaren naar de klant worden vervoerd. Daarnaast biedt het bedrijf ook regulier transport aan, wat het veelzijdig en flexibel maakt. Het reguliere werk omvat het laden en lossen in Nederland, gevolgd door transport naar Scandinavische landen en andere Europese bestemmingen, waaronder Polen, Estland, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, België en Luxemburg.

De recent toegevoegde IVECO’s zullen worden ingezet voor vaste klanten. Met een flexibele 24/7 bereikbaarheid en real-time tracking onderscheidt Makkx Trucking & Transport zich. Niet alleen op het gebied van flexibiliteit maar ook op het gebied van inclusiviteit. Opvallend is dat ongeveer 15% van de chauffeurs vrouw is. Zijn nemen dezelfde diensten als hun mannelijke collega’s voor hun rekening.

IVECO voor ondersteuning en onderhoud

“Elke nieuwe vrachtwagen is een goede”, vertelt Jacco. “Het zijn de garage en de vertegenwoordiger die het verschil maken.” Het merk van de auto is een onderdeel van het grotere geheel. Voor optimalisatie van het onderhoud aan beide trucks heeft het bedrijf een onderhoudscontract afgesloten bij IVECO. Met een eigen vloot van 20 voertuigen, waarvan nu drie IVECO’s, blijkt een onderhoudscontract het meest kostenefficiënt.

Duurzaamheid en efficiëntie

Duurzaamheid is een centraal thema voor Makkx Trucking & Transport. Het bedrijf houdt rekening met de zuinigheid van hun wagenpark en focust op brandstofefficiëntie. Met een uitgebreid netwerk en een rijke geschiedenis in transport wordt er zeer efficiënt gewerkt, waarbij trucks zelden zonder oplegger en lading de weg op gaan. Het is een traject binnen een traject, waarbij duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...