Clicky

donderdag 18 april 2024 - 17:05 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBemanning vrijgelaten van door Iran in beslag genomen olietanker

Bemanning vrijgelaten van door Iran in beslag genomen olietanker

MANILLA – Iran heeft de Filipijnse bemanningsleden van de olietanker St. Nikolas, die in januari in beslag was genomen, vrijgelaten, melden de Filipijnen. De achttien personen mochten pas naar huis nadat vervangend personeel was geregeld.

De St. Nikolas vervoerde 145.000 ton olie van Irak naar Turkije. De Iraanse marine nam het schip voor de kust van Oman in beslag en bracht het naar Iran. Een Grieks bemanningslid kwam kort daarna al vrij. De Filipijnse bemanning mocht vanaf eind januari in groepjes naar huis. De laatsten keerden vorige week terug naar Manilla.

Iraanse staatsmedia beschreven de inbeslagname als vergelding voor de Amerikaanse “diefstal” van Iraanse olie die dezelfde tanker in 2023 vervoerde, toen nog onder de naam Suez Rajan. De Amerikanen namen de olie in beslag. Het schip zou Iraanse olie naar China brengen, wat in strijd is met Amerikaanse sancties tegen Iran.

GERELATEERD

LAATSTE NIEUWS

Trailer met accu’s in brand op A67 [+foto]

EERSEL - Op de A67 bij Eersel is donderdagmiddag brand ontstaan in een trailer geladen met 21 ton aan accu's. De rechterrijstrook is afgesloten. Er is...