Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 09:07 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartPolitie: zes vermisten bruginstorting Baltimore 'vermoedelijk dood'

Politie: zes vermisten bruginstorting Baltimore ‘vermoedelijk dood’

BALTIMORE – Zes mensen die vermist waren na de instorting van een verkeersbrug in de Amerikaanse havenstad Baltimore zijn “vermoedelijk dood”, meldt de politie van de staat Maryland. De Amerikaanse kustwacht heeft de actieve zoektocht naar overlevenden tot woensdagochtend opgeschort. Dan wordt met duikers verder gezocht, aldus de kustwacht.

Er waren acht mensen op de Francis Scott Key Bridge in Baltimore toen een vrachtschip een pijler van de 2,6 kilometer lange verkeersbrug ramde, waardoor die grotendeels instortte. Er werden maar twee overlevenden gevonden, onder wie één zwaargewonde.

Het achttal maakte deel uit van een werkploeg die gaten in het wegdek van de verkeersbrug repareerde. Onder de zes vermoedelijk omgekomen mensen waren arbeiders uit Mexico, Guatemala en El Salvador, meldt het Mexicaanse consulaat in Washington.

Eerder dinsdag was nog verwarring ontstaan nadat een gemeenteraadslid van Baltimore aan CNN had verklaard dat een lichaam uit het water was gehaald. Die informatie bleek niet te kloppen. Er blijft dus sprake van zes vermisten, van wie wordt aangenomen dat ze dood zijn. Vermoedelijk gaat het om arbeiders die herstelwerkzaamheden uitvoerden op de brug.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...