Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 15:18 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerN2 afgesloten vanwege dreiging grote gaslekkage

N2 afgesloten vanwege dreiging grote gaslekkage [+foto]

EINDHOVEN -[update 12:41 uur] In Eindhoven dreigt een grote gasleiding te bezwijken. Mocht de leiding echt kapotgaan dan kan dat “flink gevaarlijk” zijn, meldt een woordvoerder van de brandweer. Twee rijstroken van de N2 zijn preventief afgesloten. Ook zijn mensen geëvacueerd en zijn hotels en gebouwen in de omgeving in kennis gesteld zodat zij zich op een eventuele evacuatie kunnen voorbereiden.

De woordvoerder legt uit dat aan de Professor Holstlaan een pompinstallatie aan het verzakken is en daarmee verzakt volgens hem ook de gasleiding. Het gaat om een transportleiding waar veel gas doorheen gaat. Onder meer een Van der Valk-hotel heeft te horen gekregen dat sprake is van een gevaarlijke situatie. “We doen er alles aan het gevaar weg te nemen, maar we hebben ze gezegd zich wel voor te bereiden voor als we het niet onder controle kunnen krijgen, zodat ze kunnen ontruimen.”

Geprobeerd wordt de verzakking te stoppen en te voorkomen dat er gas vrijkomt. De directe omgeving is afgezet en diverse wegen zijn afgesloten. Enkele mensen die in de directe omgeving waren, zijn volgens de zegsman geëvacueerd. Waar die zich precies bevonden, kon hij niet vertellen. Van de N2 zijn twee rijstroken vanuit Leenderheide richting Eersel/ Antwerpen preventief afgesloten. De woordvoerder legt uit dat ter plaatse de A2 tussen de N2 ligt, en dat nog bekeken wordt of de A2 ook dicht moet. “Maar de wind staat van de snelweg af”, zegt hij.

De eigenaar van de leiding heeft deze inmiddels afgesloten, zegt de woordvoerder. Dat betekent dat er geen nieuw gas meer in de leiding stroomt. Wel zit er tussen de afgesloten gedeelten nog gas. Verder wordt geprobeerd de leiding zoveel mogelijk te ondersteunen.

De verzakking is ontstaan doordat zand onder de leiding is weggespoeld, maar wat daar de oorzaak van is, wordt nog onderzocht.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

KNV: Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiting deel A7

DEN HAAG - Vanaf maandag 29 april kondigt Rijkswaterstaat een algeheel verbod aan voor vrachtwagens en bussen over de brug in de A7 bij...