Clicky

zondag 21 juli 2024 - 13:02 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNederland trekt 300 miljoen euro extra uit voor F-16's in Oekraïne

Nederland trekt 300 miljoen euro extra uit voor F-16’s in Oekraïne

WASHINGTON – Het kabinet trekt 300 miljoen euro extra uit voor de F-16’s die Nederland naar Oekraïne stuurt, maakte defensieminister Ruben Brekelmans bekend op de NAVO-top in Washington. Het geld is bedoeld voor munitie voor de straaljagers. Eerder was hier al 150 miljoen euro voor uitgetrokken.

“Met het kopen van deze extra F-16-munitie willen we dan ook de boodschap afgeven aan Moskou dat de NAVO-bondgenoten Oekraïne onverminderd blijven steunen”, aldus Brekelmans. “Met de munitie die we aanschaffen kunnen de F-16’s helpen om Russische aanvallen af te slaan.”

De munitie wordt direct bij de industrie aangekocht, meldt het ministerie van Defensie.

Samen met de Verenigde Staten en Denemarken heeft Nederland straaljagers beschikbaar gesteld. Er gaan 24 F-16’s naar Oekraïne. Voor de opleiding in Roemenië heeft Nederland 18 straaljagers beschikbaar gesteld. Afgelopen zondag meldde Brekelmans dat de toestellen “op korte termijn” naar Oekraïne zullen gaan.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×