Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:30 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSupermarkten eerder dicht vanwege halve finale Oranje

Supermarkten eerder dicht vanwege halve finale Oranje

AMSTERDAM – Verschillende supermarkten sluiten woensdag eerder om personeel de mogelijkheid te geven naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland te kijken. De halve finale van het EK voetbal begint om 21.00 uur in Dortmund.

De ruim 125 vestigingen van Dirk gaan uiterlijk om 20.30 uur dicht. Normaal gesproken blijven veel van die filialen tot 22.00 open. “Zo kan iedereen op tijd thuis zijn voor de wedstrijd”, zegt een woordvoerster van Dirk.

Bij supermarkten van de keten Hoogvliet hangen bordjes die klanten waarschuwen voor de vervroegde sluiting. Op Instagram schrijft Hoogvliet dat de deuren om 20.30 uur sluiten. “Samen werken is ook samen voetbal kijken”, staat bij het bericht. Bij eerdere EK-wedstrijden van Nederland sloot Hoogvliet ook eerder.

Ook de filialen van DekaMarkt en Lidl stoppen eerder. Bij Lidl gaan de winkels om 20.00 uur dicht. “We willen iedereen de gelegenheid geven om met vrienden en familie deze unieke gebeurtenis mee te maken”, zegt een woordvoerster van Lidl.

Jumbo en Albert Heijn houden wel de reguliere tijden aan. “We verwachten dat heel veel klanten de halve finale zullen gaan kijken en hier passen we de bezetting van onze winkels op aan. Zo zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk collega’s die dat graag willen de wedstrijd kunnen zien. De collega’s die niet van voetbal houden en liever werken staan klaar voor klanten die na 21.00 uur boodschappen komen doen”, aldus een woordvoerder van Albert Heijn.

Bij PLUS, met vierhonderd filialen, bepalen de zelfstandige ondernemers zelf of ze eerder sluiten. Een woordvoerster van de keten verwacht wel dat veel winkels dit doen. Bij Aldi is de reguliere sluitingstijd 20.00 uur, de keten gaat daarom niet nog eerder dicht.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×