Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:41 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRusland vaardigt arrestatiebevel uit tegen weduwe Navalny

Rusland vaardigt arrestatiebevel uit tegen weduwe Navalny

MOSKOU – Rusland heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Joelia Navalnaja. De weduwe van de in gevangenschap overleden Aleksej Navalny wordt beschuldigd van deelname aan een extremistische organisatie. Ze moet van de Russische rechter zeker twee maanden in voorarrest.

De 47-jarige Navalnaja woont in Berlijn en is al enige tijd niet in Rusland geweest. Ze vloog in januari 2021 samen met haar echtgenoot Navalny naar Moskou en was getuige van hoe hij daar op het vliegveld direct werd opgepakt. Zijzelf werd ook opgepakt bij een protest tegen zijn gevangenschap, maar kwam nog diezelfde dag vrij. Binnen een maand vertrok ze weer naar Duitsland.

Navalny kwam nooit meer vrij. Hij overleed afgelopen februari in een afgelegen strafkamp. Navalnaja houdt de Russische president Vladimir Poetin en het Kremlin verantwoordelijk voor zijn dood. Ze heeft aangegeven het werk van haar man voort te willen zetten.

Navalnaja zei in een reactie op het arrestatiebevel dat Poetin een “moordenaar en oorlogscrimineel” is. “Zijn plaats is in de gevangenis, en niet ergens in Den Haag in een gezellige cel met een tv, maar in Rusland. In dezelfde strafkolonie en dezelfde 2-bij-3-metercel, waarin hij Aleksej heeft vermoord.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×