Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 04:48 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsIVECO, Plus, dm-drogerie markt en DSV starten pilot voor geautomatiseerd vrachtvervoer in...

IVECO, Plus, dm-drogerie markt en DSV starten pilot voor geautomatiseerd vrachtvervoer in Duitsland

TURIJN/KARLSRUHE/BREMEN – IVECO en Plus hebben vandaag samen met dm-drogerie markt, Europa’s grootste retailbedrijf voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging, en DSV, een van ‘s werelds toonaangevende transport- en logistieke dienstverleners, de start aangekondigd van hun semi-automatische vrachtwagenpilot in Duitsland.

Na enkele maanden van strenge tests en validatie zal het programma gebruikmaken van een nieuw productie-intentieontwerp van de IVECO S-Way zware vrachtwagen, uitgerust met Plus’s door de bestuurder begeleide, sterk geautomatiseerde rijsoftware, PlusDrive®. Hiermee komt de PlusDrive-compatibele IVECO S-Way een stap dichter bij de start van de serieproductie.

De test wordt uitgevoerd op de route tussen het dm-distributiecentrum in Waghäusel en het DSV-distributiecentrum in Gernsheim. In de eerste fase zullen chauffeurs van IVECO de test uitvoeren en worden ze begeleid door DSV-chauffeurs voor de training. Hierna kunnen de getrainde chauffeurs zelf rijden.

Door commerciële vracht te leveren voor een verzender, zal het programma het verzamelen van echte gegevens over de operationele voordelen van de PlusDrive-compatibele IVECO S-Way mogelijk maken. Voordelen die zijn aangetoond in andere wereldwijde klantimplementaties van PlusDrive, zijn onder meer minder vermoeidheid van de bestuurder, verbeterde verkeersveiligheid en een hogere brandstofefficiëntie, wat op zijn beurt de CO2-uitstoot verlaagt. Deze leiden uiteindelijk tot een verlaging van de totale eigendomskosten voor wagenparken.

Het programma zal ook de gereedheid valideren van de nieuwste generatie PlusDrive-compatibele IVECO S-Way, die is geoptimaliseerd voor serieproductie en levering van hoogwaardige geautomatiseerde rijfuncties. In het geoptimaliseerde ontwerp zijn geavanceerde sensoren geïntegreerd en lidar is optioneel voor het op zicht gerichte perceptiesysteem op PlusDrive.

PlusDrive blijft de sterk geautomatiseerde rijfuncties leveren van rijstrookcentrering, invoeging, rijstrooksamenvoegingen, door de bestuurder geïnitieerde of door het systeem voorgestelde rijstrookwisselingen, filehulp en nudging, allemaal onder toezicht van de bestuurder.

DSV en dm-drogerie markt werken al sinds 1986 samen en ontwikkelen al jaren gezamenlijk geavanceerde oplossingen binnen hun toeleveringsketens. In 2021 ondertekenden DSV en dm gezamenlijk een intentieverklaring om innovatieve en duurzame projecten verder te bevorderen. Door deze technologie te testen, tonen beide bedrijven opnieuw hun succesvolle partnerschap in hun gedeelde verlangen naar innovatie en toekomstgerichtheid.

DSV en dm zijn de eerste bedrijven in Duitsland die de semi-autonome bestuurdersassistentieoplossing in vrachtwagens in Europa testen.

“De start van dit project zal een belangrijke bijdrage leveren aan het comfort en de veiligheid van chauffeurs en ervoor zorgen dat onze toeleveringsketens soepeler en betrouwbaarder verlopen. Ons eerste doel met deze zeer automatische technologietruck is om samen met onze partners inzicht te krijgen in het potentieel dat het gebruik van deze trucks biedt voor dm in operationele implementatie”, aldus Christian Bodi, als Managing Director van dm verantwoordelijk voor logistiek.

“Een koolstofvrije toekomst vereist verschillende technologische innovaties voor verschillende use cases. We zijn enthousiast om de pilot te starten, zodat we via onze eigen gegevens en activiteiten kunnen beoordelen hoe de ultramoderne geautomatiseerde trucks van IVECO en Plus passen in onze toekomstige vloot van duurzame transportopties”, aldus Peter Matthiesen, Senior Director, Head of Group Innovation and Truck Technology bij DSV.

Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group zei: “Gegevens en feedback van klantenpilots zijn essentieel om ons te helpen innovatieve en duurzame producten te creëren die klanten waarderen. Onze samenwerking met dm, DSV en Plus in dit pilotprogramma brengt ons dichter bij het realiseren van innovatiegedreven, veiligheidsverbeterde, sterk geautomatiseerde bedrijfsvoertuigen. We zijn verheugd om wagenparken en vrachtwagenchauffeurs te voorzien van het ongekende potentieel van deze voertuigen van de volgende generatie.”

“Deze nieuwe mijlpaal van het gereed hebben van een productiegericht ontwerp van de PlusDrive-compatibele S-Way voor de pilot is het resultaat van de voortdurende nauwe samenwerking tussen de teams van Plus en IVECO. We zijn verheugd om de mogelijkheden en volwassenheid van onze autonome rijsoftware in deze pilot voor DSV en dm te demonstreren en te beginnen met de voorbereidingen voor serieproductie,” voegde Shawn Kerrigan, Chief Operating Officer en medeoprichter bij Plus, toe.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×