Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesBleckmann neemt B2Tex over en breidt uit naar Spanje

Bleckmann neemt B2Tex over en breidt uit naar Spanje

Bleckmann heeft een meerderheidsbelang verworven in de B2Tex-groep, een toonaangevende specialist in Fashion Logistics die voornamelijk actief is in Spanje. B2Tex is actief onder de bekende dochterondernemingen Thinktextil en Handtex.

Vanuit acht logistieke centra en meerdere klantlocaties verlenen ongeveer 1.550 medewerkers van Thinktextil en Handtex uitzonderlijke service aan toonaangevende modemerken in Spanje en onderhouden zij langdurige klantrelaties.

In een reactie op de nieuwe samenwerking zei David Sanz, CEO van B2Tex: “We zijn verheugd om samen te werken met Bleckmann. Door deel uit te maken van een gelijkgestemde organisatie kunnen we onze activiteiten verder uitbreiden en gebruik maken van de expertise van Bleckmann. Samen met ons team kijken we ernaar uit om onze activiteiten verder uit te bouwen en een breder scala aan mogelijkheden te bieden aan ons grote klantenbestand in Spanje en daarbuiten.”

Kurt Pierloot, CEO van Bleckmann, voegt hieraan toe: “We hebben de B2Tex-groep leren kennen als ondernemende en zeer klantgerichte Fashion en Lifestyle experts. Deze waarden passen bij het DNA van Bleckmann. Door verschillende gesprekken met de twee grootaandeelhouders en het management van B2Tex realiseerden we ons dat onze bedrijven elkaar aanzienlijk kunnen versterken. Bij Bleckmann zijn we verheugd om onze activiteiten uit te breiden naar Zuid-Europa en ons te presenteren aan vele belangrijke Fashion en Lifestyle merken in de regio. We kijken ernaar uit om samen te werken met de aandeelhouders en het uitgebreide team van B2Tex om de gezamenlijke kansen verder te ontwikkelen.”

Kurt Pierloot zei verder: “De samenwerking met de twee grootste aandeelhouders van B2Tex, Alvaro Bordils en David Lasheras, is van groot belang geweest voor dit partnerschap. Hun steun en visie sluiten perfect aan bij onze doelstellingen en we hebben alle vertrouwen in de wederzijdse voordelen die deze overname zal opleveren.”

De Spaanse B2Tex-groep rapporteerde een omzet van ongeveer 62 miljoen euro in 2023. Deze overname markeert een belangrijke stap in de strategische uitbreiding van Bleckmann in Zuid-Europa, waardoor het dienstenaanbod en het klantenbestand worden uitgebreid.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×