Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 08:36 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerMotorrijder ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen in Amersfoort

Motorrijder ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen in Amersfoort [+foto]

AMERSFOORT – Een motorrijder is vanmorgen om 9.50 uur ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising van de Plataanstraat en de Amsterdamseweg in Amersfoort.

De vrachtwagenchauffeur zag de motorrijder over het hoofd en reed deze aan. Door de harde impact liep de motorrijder ernstige verwondingen op. Direct na het ongeval werd een traumahelikopter ingezet, die snel ter plaatse was met een traumateam om medische hulp te bieden.

Het ongeluk gebeurde op een kruising waar sinds gisteravond de verkeerslichten zijn uitgeschakeld. Dit probleem is ontstaan na de plaatsing van nieuwe verkeerslichten die nog niet operationeel zijn. De politie onderzoekt of het uitvallen van de verkeerslichten een rol heeft gespeeld bij het ongeval.

De motorrijder is na medische hulp ter plaatse met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De gehele kruising blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek en de afhandeling van het incident. Hierdoor ontstaan ernstige verkeershinder voor verkeer wat richting of uit Amersfoort gaat.

Met een speciaal drone team van de politie worden luchtfoto’s gemaakt om een beter beeld te krijgen van het incident.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×