Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:27 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerGrote steden gaan gewoon door met zero-emissiezones ondanks tegenstand coalitie

Grote steden gaan gewoon door met zero-emissiezones ondanks tegenstand coalitie

HILVERSUM – De vier grote steden in Nederland gaan definitief door met het invoeren van uitstootvrije zones per 1 januari 2025. Daarmee keren zij zich tegen de plannen van de regeringspartijen. Die willen onderzoeken hoe de invoering kan worden uitgesteld.

Uit een rondvraag van de NOS blijkt dat Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht doorgaan op de ingeslagen weg: vanaf komend jaar mogen in een deel van de binnenstad alleen nog maar bedrijfswagens komen zonder uitstoot.

Dat betekent in de praktijk dat dieselbusjes en vrachtwagens niet meer welkom zijn, behalve enkele uitzonderingen waarvoor een ontheffing geldt.

Het vorige kabinet ondersteunde het invoeren van de uitstootvrije zones. Ook zouden er landelijke regels komen voor ontheffingen.

Er was bovendien een nieuw verkeersbord in de maak voor het aanduiden van een uitstootvrije zone. Maar de benodigde aanpassingen in de wet werden na de val van het laatste kabinet-Rutte controversieel verklaard. Dat betekent dat niet de oude, maar de nieuwe Tweede Kamer erover moest beslissen.

BronNOS
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×