Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOekraïne bevestigt terugtrekking in Tsjasiv Jar

Oekraïne bevestigt terugtrekking in Tsjasiv Jar

KYIV – De Oekraïense strijdkrachten bevestigen dat ze zich hebben teruggetrokken uit een district in het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar in het oosten van het land. Rusland had een dag eerder aangegeven daar terreinwinst te boeken.

Een Oekraïense legerwoordvoerder zei op televisie dat het “onpraktisch werd om vast te houden aan het Kanaaldistrict”. Oekraïense militairen zouden zich daarom hebben teruggetrokken naar posities die beter verdedigd kunnen worden.

Het hooggelegen Tsjasiv Jar heeft een strategische ligging en geldt daarom als een militair belangrijk doelwit. Het ligt op 20 kilometer van Bachmoet, dat vorig jaar is veroverd door de Russische strijdkrachten. Een Russische overwinning in Tsjasiv Jar zou de weg vrijmaken voor een verdere opmars.

In de plaats wordt al maanden zwaar gevochten. De Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) voorspelt dat de Russische troepen vanuit hun huidige posities waarschijnlijk snel het centrum van Tsjasiv Jar zullen aanvallen. “Als ze daar niet al aan zijn begonnen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×