Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 03:52 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKLM onthult de naam van de eerste A321neo: Koninginnepage

KLM onthult de naam van de eerste A321neo: Koninginnepage

AMSTELVEEN – KLM heeft vorige week de namen van de eerste vier A321neo-vliegtuigen bekendgemaakt. De eerste A321neo – de Koninginnepage – wordt eind augustus verwacht. Later dit jaar wordt de KLM-vloot versterkt met de Braamvlinder, Citroenvlinder en Porseleinvlinder.

Met deze nieuwe serie toestellen zet KLM haar traditie voort om vliegtuigen unieke namen te geven. In de afgelopen 104 jaar zijn verschillende thema’s voorbijgekomen, van namen van leden van het Koninklijk huis tot bruggen, luchtvaartpioniers en nationale parken.

Het door KLM’ers bedachte en gekozen thema voor de nieuwe serie vliegtuigen is vlinders.

De introductie van de A321neo markeert een belangrijke mijlpaal in de vlootvernieuwing waarmee KLM invulling geeft aan het sectorplan ‘Schoner, stiller, zuiniger’.

De nieuwe vliegtuigen zijn een stuk stiller dan de huidige generatie vliegtuigen en zorgen voor een CO2-reductie van 21 procent per passagier-kilometer.

Het viel de redactie van Transport Online op dat de vlindernaam een -n mist. Je schrijft namelijk koninginnenpage. Op verzoek van Transport Online legt KLM uit waarom gekozen is voor deze schrijfwijze: “Het klopt dat nu inderdaad Koninginnenpage de schrijfwijze is. Maar vroeger had deze vlinder de naam Koninginnepage en Zwaluwstaart. Wij hebben gekozen voor de originele Oud Nederlandse schrijfwijze Koninginnepage als knipoog naar het 105-jarig jubileum van KLM op 7 oktober dit jaar.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×