Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 22:23 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfswagensUPS Healthcare voegt ruim 200 temperatuurgecontroleerde voertuigen toe aan zijn Europese vloot

UPS Healthcare voegt ruim 200 temperatuurgecontroleerde voertuigen toe aan zijn Europese vloot

ROERMOND – UPS Healthcare investeert meer dan 20 miljoen euro in de uitbreiding van zijn bestaande temperatuurgecontroleerde vloot. De logistieke speler koopt ruim 200 ultramoderne voertuigen om zijn koudeketencapaciteit te versterken in Nederland, Italië, Hongarije en Frankrijk.

UPS Healthcare heeft de grootste temperatuurgecontroleerde vloot ter wereld. De huidige vloot bestaat uit meer dan 1.100 temperatuurgecontroleerde voertuigen en breidt uit met 200 voertuigen. De voertuigen zijn uitgerust met dubbele temperatuurcontrole voor transport bij temperaturen tussen 2 °C tot 8 °C en 15°C tot 25 °C. De logistieke dienstverlener zet zijn vloot in voor zowel langeafstandsleveringen als last-mile leveringen aan onder andere groothandelaren, ziekenhuizen en apotheken.

“Ons pan-Europese end-to-end koudeketennetwerk voorziet in de gespecialiseerde logistiek voor complexe farmaceutische producten, van kleine pakketten tot grote pallets”, vertelt Felipe Morgulis, President van UPS Healthcare, Europa en LATAM.

“We vereenvoudigen de meest tijd- en temperatuurgevoelige toeleveringsketens door controle, aanpassingsvermogen en real-time monitoring. Dat bieden we aan bij het transport van actieve ingrediënten en last-mile leveringen aan ziekenhuizen, laboratoria, apotheken en patiënten.”

Stijgende vraag naar gespecialiseerde logistiek

Biologische en farmaceutische producten vereisen temperatuurgecontroleerde logistiek die patiëntkritische producten op tijd en op de juiste temperatuur op de correcte locatie aflevert. Tegenwoordig vereist 80% van de farmaceutische producten in Europa temperatuurgecontroleerd vervoer en is er meer dan ooit behoefte aan dit soort logistieke oplossingen.

Bovendien zal de wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen naar verwachting stijgen van 342,9 miljard euro in 2024 tot 564,6 miljard euro tegen 2029. De Nederlandse farmasector zal naar schatting met 6,17 procent groeien tussen 2024 en 2028, wat neerkomt op een marktvolume van 7,03 miljard euro tegen 2028. De uitbreiding van de UPS Healthcare vloot speelt in op die groeiende markt.

Europese gezondheidszorgmarkt nog sterker verbonden
De vloot is onderdeel van de recent uitgebreide Europese hub faciliteit in Roermond. Met de toevoeging van 21.860 m² heeft UPS Healthcare zijn bestaande faciliteit in Nederland vergroot en zijn koelketencapaciteit uitgebreid met meer dan 200 ULT-vriezers (ultra-low temperature) die temperatuurgevoelige producten tot -80 °C kunnen bewaren. Ook zijn er 3.200 palletposities toegevoegd voor de opslag van temperatuurgevoelige producten bij 2 °C tot 8 °C.

De faciliteit in Roermond bevindt zich dichtbij de Europese luchthub van UPS op de luchthaven Keulen-Bonn en heeft directe toegang tot grote havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Bovendien ligt Roermond binnen een straal van 1.000 km van 80% van de Europese gezondheidszorgmarkt. De combinatie van die centrale strategische ligging en een gespecialiseerde vloot zorgt ervoor dat levering binnen 24 uur mogelijk is in het merendeel van Europa.

Wereldwijd beschikt UPS Healthcare over 1,6 miljoen m² cGMP- en GDP-conforme opslagruimte, waarvan 930.000 m² gewijd is aan de koudeketen. Sinds 2020 heeft het zijn globale netwerk van opslagruimte die voldoet aan de vereisten voor de gezondheidszorg meer dan verdubbeld.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×