Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:19 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer27-jarige bestuurder van kraan verdachte in zaak gevallen stellage bij voetbalduel

27-jarige bestuurder van kraan verdachte in zaak gevallen stellage bij voetbalduel

GEESTEREN – De politie heeft een man van 27 jaar uit Groningen ondervraagd als verdachte in de zaak rond de gevallen stellage bij een voetbalwedstrijd in Geesteren afgelopen juni. Het gaat om de bestuurder van de kraan waar de stellage aan was gekoppeld. De man zit niet vast.

De politie doet volgens een woordvoerster onderzoek naar de vraag of er iemand “opzettelijk verwijtbaar gedrag heeft vertoond” en dus mogelijk schuldig is aan het ongeval. In dat kader is de man uit Groningen aangemerkt als verdachte, legt ze uit. Waarvan de man precies verdacht wordt, wil de politie niet delen.

De stellage met daaraan een groot spandoek kwam tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Stevo op 22 juni naar beneden. Tien mensen raakten gewond. Voetbalclub Stevo had geen vergunning voor de stellage aangevraagd.

“Een aantal mensen” heeft aangifte gedaan, meldt de politie verder. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd loopt nog. Hoeveel mensen precies aangifte hebben gedaan en waarvan wil de politie daarom niet zeggen.

Meerdere slachtoffers en getuigen zijn inmiddels gehoord. Ook heeft de politie camerabeelden van getuigen in handen. De politie gaat nog meer getuigen horen, maar heeft volgens de woordvoerster wel helder wie ze nog moet spreken. Mensen kunnen zich ook nog melden als ze graag met de politie willen praten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×