Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:39 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVerdachte aangehouden voor voetbalgeweld in Alkmaar

Verdachte aangehouden voor voetbalgeweld in Alkmaar

ALKMAAR – Een 26-jarige man van Poolse afkomst uit Vlaardingen is dinsdag buiten heterdaad aangehouden door de politie Noord-Holland. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de heftige voetbalrellen bij het AFAS Stadion in Alkmaar op 5 oktober 2023.

De man wordt verdacht van het plegen van geweld tegen de politie. De verdachte is aangehouden en zit vast voor nader onderzoek, meldt de politie.

Rondom de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau hebben supporters grof geweld gepleegd tegen politiemensen van de Mobiele Eenheid. Een aantal van de geweldplegers is inmiddels geïdentificeerd. De meesten van hen komen uit het buitenland.

De politie zoekt nog een andere verdachte die mogelijk in Nederland verblijft. Beelden van deze man werden afgelopen week getoond in Opsporing Verzocht. Hij is gefilmd met en zonder bivakmuts, is aan zijn shirt te zien fan van de club uit Warschau en droeg een groot goudkleurig horloge. Hij is vastgelegd terwijl hij ME’ers schopte en sloeg. De man in kwestie is vermoedelijk Pools, maar verblijft mogelijk geregeld in Nederland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×