Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 22:59 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTrailer in brand in 's-Gravenzande

Trailer in brand in ‘s-Gravenzande [+foto]

‘S-GRAVENZANDE – Een trailer van een vrachtwagen is maandagavond 1 juli in brand gevlogen. Dit gebeurde aan de Nieuwlandsedijk in ‘s-Gravenzande.

Niemand is hierbij gewond geraakt.

De brand brak even na 18:00 uur uit. De vlammen sloegen al uit de trailer toen de eerste brandweereenheid ter plaatse kwam. Daarnaast kwam er veel zwarte rook vrij.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de met onder andere met accu’s en pallets geladen oplegger. Brandweereenheden uit Hoek van Holland en ‘s-Gravenzande waren snel ter plaatse, maar konden niet meer voorkomen dat de oplegger volledig uitbrandde.

Ook de ILT was ter plaatse bij dit incident en heeft onderzoek verricht naar de mogelijke oorzaak. De oplegger was geladen met loodaccu’s gevuld met zwavelzuur. Daarom heeft de ILT zich ook beziggehouden met de veilige afvoer van de gevaarlijke afvalstoffen.

Ook de trekker raakte door het vuur zwaar beschadigd.

In verband met de brand en de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling zijn de Nieuwlandseweg en Maasdijk enige tijd afgesloten geweest.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×