Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:42 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfswagensTeam Visma | Lease a Bike zet Volkswagen Crafter als mobiele Control...

Team Visma | Lease a Bike zet Volkswagen Crafter als mobiele Control Room in tijdens Tour de France

Afgelopen weekend startte in de Italiaanse stad Firenze de Tour de France. In de Tour-karavaan was de geel-zwarte Control Room van Team Visma | Lease a Bike in meerdere opzichten een opvallende verschijning. Om zijn favorietenrol waar te kunnen maken, zet de Nederlandse wielerploeg dit jaar het nieuwe topmodel van Volkswagen Bedrijfswagens in als mobiel zenuwcentrum.

Ook in de wielersport staat innovatieve technologie steeds vaker aan de basis van succes. Het Nederlandse Team Visma | Lease a Bike nam tijdens de start van de Tour de France (29 juni t/m 21 juli) een nieuwe mobiele Control Room in gebruik – een primeur in de wielersport.

De ploeg, volgens kenners favoriet voor de Tour-zege, maakt bij het analyseren van alle verzamelde data gebruik van geavanceerde computertechnologie die draait op software van Visma. Het systeem is ingebouwd in het veelzijdige topmodel van Volkswagen Bedrijfswagens: de Crafter.

Visma Lease a Bike Tour de France Controlroom VW Crafter

In de Control Room wordt het verloop van elke Tour-kilometer nauwlettend gevolgd. Alle verzamelde data op basis van tv-beelden, weersgegevens en de wedstrijdradio kunnen vanuit het zenuwcentrum in real-time met de ploegleiding worden gecommuniceerd, zodat op weg naar een etappezege de beste tactische beslissingen kunnen worden genomen.

Een belangrijke taak, die de nieuwe Volkswagen Crafter op het lijf is geschreven. De Control Room biedt riant werkruimte aan twee analisten van Team Visma | Lease a Bike.

Visma Lease a Bike Tour de France Controlroom VW Crafter

Dankzij de 177 pk en 410 Nm sterke turbodiesel heeft de Crafter ook in de bergen geen enkele moeite om de Tour-karavaan te volgen. Zodat de communicatie tussen de Control Room en de ploegleiding feilloos gewaarborgd blijft.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×