Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 06:02 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerDrielandentrein verbindt Nederland met Duitsland en België

Drielandentrein verbindt Nederland met Duitsland en België

MAASTRICHT – De Drielandentrein maakt het vanaf zondag mogelijk om te reizen tussen Maastricht, Heerlen, de Duitse stad Aken en het Belgische Luik zonder over te hoeven stappen. Inwoners van de zogeheten Euregio kunnen zo gemakkelijker de trein nemen naar werk, school of andere bestemmingen.

Volgens een Arriva-woordvoerster vertrok zondag de eerste trein om 07.15 uur. Reizigers werden getrakteerd op Luikse wafels en Limburgse vlaai.

De trein zou eigenlijk al op zondag 9 juni gaan rijden, maar onweer veroorzaakte schade aan de infrastructuur op het traject tussen Visé en Eijsden. Bovendien moest het spoor beter worden beschermd tegen mogelijke overstromingen.

Vervoersbedrijf Arriva is verantwoordelijk voor de lijn, maar werkt samen met de NS en het Belgische zusterbedrijf NMBS. “Dit is niet alleen een belangrijk moment voor het openbaar vervoer, maar ook een symbool van internationale samenwerking”, zegt regiodirecteur Michiel Cussell van Arriva.

Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) spreekt op X van een belangrijke treinverbinding voor inwoners van Limburg. “Aken, Heerlen, Maastricht en Luik zijn nu zonder overstap verbonden. Daardoor zijn steden als Keulen, Berlijn, Brussel, Londen en Parijs beter bereikbaar vanuit de regio.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×