Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:18 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDemocraten in paniek na 'rampzalige vertoning' Biden

Democraten in paniek na ‘rampzalige vertoning’ Biden

ATLANTA – President Joe Biden heeft volgens Amerikaanse media “een rampzalige indruk” gemaakt en de Democratische Partij zou nu “in een agressieve staat van paniek” verkeren. Democraten zouden een andere presidentskandidaat willen. De nieuwszender CNN meldt dat een campagnemedewerker van Biden het debat “verschrikkelijk” vond en een ander liet zich ontvallen dat “het onvoorstelbaar is” dat Biden in november de kandidaat van de Democratische Partij kan zijn.

De presidentsverkiezingen zijn over circa vier maanden. Het debat moest voor Biden vooral een optreden worden om te overtuigen dat hij niet te oud is voor een tweede ambtstermijn zoals veel Amerikanen vrezen.

The New York Post citeerde een Democratische bron die sprak van “een gruwelijke vertoning en als ik niets over Donald Trump zou weten en enkel op het debat zou afgaan, dan zou ik op hem stemmen”. Volgens het medium Politico zeiden vooraanstaande Democraten dat “Biden toast is”, een uitdrukking om aan te geven dat het helemaal voorbij is.

Verwarde indruk

“Biden staat op het punt om geconfronteerd te worden met een crescendo aan oproepen om opzij te stappen”, citeert The New York Times een strateeg uit het Democratische kamp. “De man op het podium met Trump kan niet winnen”. Mark Buell, een belangrijke donor voor Biden, vraagt zich in die krant openlijk af of er nog tijd is “om iemand anders daar neer te zetten”, eraan toevoegend dat hij Biden nog niet vraagt om zich terug te trekken.

Biden maakte een verwarde indruk tijdens het debat. Hij zei bijvoorbeeld dat hij “vastbesloten was ervoor te zorgen dat we elke eenzame persoon in aanmerking laten komen voor wat ik heb kunnen doen met de covid, neem me niet kwalijk, met, eh, omgaan met alles wat we moesten doen, met…..”. En hier strandde hij.

“Ik denk dat we het goed hebben gedaan” zei Biden na afloop van het debat. Op de vraag of hij zich zorgen maakte over zijn optreden en oproepen van Democraten om terug te treden zei hij: “Nee. Het is moeilijk om met een leugenaar te debatteren.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×