Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:40 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRob van Someren toch naar het weekend na overleg met Talpa

Rob van Someren toch naar het weekend na overleg met Talpa

Dj Rob van Someren gaat het radioprogramma Somertijd toch in het weekend presenteren. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de dj en zijn werkgever Talpa, meldt De Telegraaf. Van Someren koos ervoor om in te stemmen met de plannen van Talpa om meer negatieve publiciteit te voorkomen.

“Ik zou het ook een slechte ontwikkeling vinden als dj’s op basis van dit vonnis zouden bepalen welke koers een station gaat varen. Dat is echt aan de zender zelf”, aldus Van Someren. “Daarnaast heeft Gijs Staverman bij NPO Radio 2 zijn baan opgezegd om bij ons de middagshow te maken. Hij kan hier ook niks aan doen.”

De dj stapte naar de rechter om de roosterwijziging, omdat in zijn contract zou staan dat hij alleen op werkdagen inzetbaar is. De beslissing van Van Someren is opvallend, omdat de rechter al had laten blijken dat hij hem gelijk zou geven. Volgens de rechter mocht Talpa Network wel programmawijzigingen doorvoeren, maar deze niet als voldongen feiten communiceren. Van Someren had dus meer meegenomen moeten worden in de besluitvorming rond zijn programma. Toch vond de rechter ook dat de twee partijen eerst moesten kijken of ze er samen uit konden komen.

‘Inherent’

Van Someren en Radio 10-baas Dave Minneboo gingen daarom zonder advocaten met elkaar in gesprek. Minneboo wilde “de hand in eigen boezem steken”. Volgens hem had hij beter moeten communiceren en meer met Van Someren moeten overleggen. “Aan de andere kant is mijn keuze om Rob naar het weekend te verhuizen inherent aan hoe de mediawereld in elkaar zit”, aldus Minneboo. “Een dj die nu ‘s ochtends radio maakt, zal daar nooit tot zijn pensioen blijven zitten.” Volgens Minneboo biedt Radio 10 zeven dagen per week betere programmering met Staverman doordeweeks en Van Someren in het weekend.

Somertijd heeft op vrijdag 28 juni de laatste uitzending. Op 8 juli begint Staverman met zijn nieuwe programma Gijs op 10. Vanaf 14 september is Van Someren in het weekend te horen van 12.00 tot 15.00 uur.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×