Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 04:23 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDit moet je weten over de scooterverzekering

Dit moet je weten over de scooterverzekering

Als je een scooter hebt, moet je deze verplicht laten verzekeren. Dat kan je namelijk een hoop kosten besparen, om over de problemen nog maar te zwijgen. Zodra je een scooter gekocht hebt, moet je deze zo snel mogelijk laten verzekeren omdat je anders niet eens de weg op mag.

Het is niet voor iedereen meteen duidelijk wat hij of zij het beste kan kiezen. Ga je namelijk naar de site van je verzekeraar, dan zul je zien dat er nogal wat te kiezen valt. Daarbij hoef je niet alle opties te benutten waardoor veel mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Gelukkig hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn om niet alleen een goede, maar ook een betaalbare verzekering voor je scooter of brommer af te sluiten. Wij laten je graag zien hoe je tot een haarscherpe deal kunt komen.

Drie verschillende basisverzekeringen

Een scooterverzekering komt in drie varianten. Het verschil tussen deze drie basisverzekeringen is de mate waarin schade aan jouw voertuig uitgekeerd wordt. De eerste variant is de all-risk verzekering. Deze optie dekt vrijwel alle vormen van schade die je op kunt lopen, dus ook de schade die jij zelf aan je voertuig toebrengt.

De tweede optie is de WA+ Beperkt Casco. Deze verzekering dekt vele vormen van schade, zoals stormschade of inbraakschade, maar niet de schade die jij hebt opgelopen als gevolg van een ongeluk(je) dat jij zelf veroorzaakt hebt. Wel wordt schade aan je accessoires gedekt, evenals schade die ontstaan is aan bijvoorbeeld je helm.

De derde optie is de WA-verzekering. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij hebt toegebracht aan andere verkeersdeelnemers. Deze optie is de voordeligste verzekering die je kunt nemen, maar let er dan wel op dat jij hier zelf geen aanspraak op kunt maken.

Welke verzekering heb jij nodig?

Jij wilt een bromfietsverzekering afsluiten, dus de vraag is nu: welke van de bovengenoemde opties moet je kiezen? Is dit een kwestie van simpelweg de voordeligste optie kiezen? Het antwoord is gecompliceerder. Het is verstandiger om te kiezen op basis van de leeftijd van je scooter of bromfiets. Voor voertuigen van maximaal twee jaar is de all-risk verzekering de beste optie, voor voertuigen van twee tot vier jaar oud wordt de Beperkt Casco aangeraden.

Is je scooter al meer dan vier jaar oud, dan is het verstandig om deze slechts te voorzien van de WA-verzekering. Dit alles vanwege de dagwaarde van jouw scooter. Hoe ouder jouw scooter is, hoe groter de kans is dat de reparatiekosten boven de waarde van jouw scooter uitstijgen. In dat geval kun je beter een andere scooter kopen dan je schade laten herstellen.

Sluit je polis online af

Als je graag meteen je zaakjes wilt gaan regelen, raden wij je aan om even naar de site van Univé te gaan en daar je polis samen te stellen. Dit kun je met een paar klikken op de muis regelen. Vervolgens ben je klaar om de weg op te gaan.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×