Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 19:11 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRidouan Taghi zit opnieuw zonder advocaat in Marengo-proces

Ridouan Taghi zit opnieuw zonder advocaat in Marengo-proces

SCHIPHOL – Ridouan Taghi zit opnieuw zonder verdediging. Zijn advocaat Michael Ruperti heeft woensdag aangegeven op korte termijn de verdediging neer te leggen. Het Marengo-proces zit momenteel in de voorbereidende fase van het hoger beroep. Ruperti zal dit blok tot half juli nog formeel afmaken, zei hij in de beveiligde rechtbank op Schiphol.

Ruperti gaf aan dat hem het werk onmogelijk gemaakt is en dat zijn integriteit publiekelijk in twijfel is getrokken. Als voorbeeld noemde Ruperti Ruth Jager, die optreedt als slachtofferadvocaat in de zaak tegen Ali B. Jager zei eerder deze maand tijdens de behandeling van de zaak benaderd te zijn door Ruperti namens de rapper en ze noemde hem expliciteit “ook wel bekend als de advocaat van Ridouan Taghi, ‘s lands meest bekende en gewelddadige crimineel”. “Een raadsman van Taghi is bij voorbaat verdacht”, zei Ruperti.

Twee van Taghi’s drie advocaten hadden eind vorige maand de verdediging neergelegd. Waarom Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen dat deden, is niet toegelicht. De drie advocaten namen vorig jaar de verdediging over na de arrestatie van Inez Weski. Aanvankelijk was Ruperti van plan om zijn werk als advocaat alleen voort te zetten, maar vorige week besloot hij toch te stoppen in de nasleep van de Ali B-strafzaak.

De 46-jarige Taghi was woensdag voor het eerst in het hoger beroep aanwezig in de rechtbank. Taghi heeft zich tijdens de rechtszaak in eerste aanleg nauwelijks laten zien. Hij had meerdere keren aangegeven geen vertrouwen te hebben in een eerlijk oordeel van de rechters. Ook gaf hij aan geen vertrouwen te hebben in het oordeel dat het hof nog moet geven. “Ik ga naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stappen, daar is mijn hoop op gevestigd”, zei hij.

Taghi is begin dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Met hem kregen nog twee mannen de hoogst mogelijke straf opgelegd.

Maandag stapte ook de advocaat van kroongetuige Nabil B. op. Peter Schouten zei dat B. en hij een conflict hebben met het Openbaar Ministerie over de invulling van de verdediging.

De voorzitter van het hof gaf aan te hopen dat beiden spoedig weer een advocaat hebben.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×