Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:30 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOranje verliest en treft nu Spanje of nummer 1 uit groep C...

Oranje verliest en treft nu Spanje of nummer 1 uit groep C of E

BERLIJN – Het Nederlands elftal weet nog niet wie de tegenstander wordt in de achtste finales van het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman verloor met 3-2 van Oostenrijk en zakte naar de derde plaats in groep D. Oranje wist voor aanvang van het duel al dat het in ieder geval bij de vier beste nummers 3 van de zes poules zou horen.

Nederland speelt in de achtste finale tegen de winnaar van groep B, C of E. Spanje is al zeker van de eerste plaats in poule B. In groep C en E moeten de laatste wedstrijden nog gespeeld worden.

Engeland leidt in groep C met 4 punten, voor Denemarken en Slovenië met ieder 2 punten. Servië kan met 1 punt niet meer bovenaan eindigen. Later op dinsdag is de laatste speelronde in groep C. Engeland speelt tegen Slovenië en Denemarken tegen Servië.

Zondag of dinsdag

In groep E valt de beslissing woensdag. Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne hebben allemaal 3 punten. België speelt de laatste wedstrijd tegen Oekraïne en Roemenië tegen Slowakije.

De achtste finale van Nederland is op zondag of volgende week dinsdag, in Gelsenkirchen, Keulen of München.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×