Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVitesse in beroep tegen intrekken licentie, zaak over twee weken

Vitesse in beroep tegen intrekken licentie, zaak over twee weken

ARNHEM – Vitesse gaat in beroep tegen het intrekken van de licentie. Naar verwachting vindt de beroepszaak over twee weken plaats, aldus de Arnhemse club. De KNVB trekt de licentie per 9 juli in, zo werd dinsdagochtend bekend.

“Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden. We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen”, aldus algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes op de website van de club.

“Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – refererend aan het akkoord met Coley Parry – gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, maar het is zeker nog geen gelopen koers.”

Schuldovername Parry

Vitesse meldt op de hoogte te zijn gebracht van een akkoord op hoofdlijnen tussen de Gelderse ondernemer Guus Franke en Parry, inzake de schuld van Vitesse aan Common Group. Dat betreft een bedrag van 14,3 miljoen euro. Die overeenstemming volgt na een volgens Vitesse “zenuwslopend traject van enkele maanden”. Vitesse kreeg eerder dit jaar geen goedkeuring van de licentiecommissie voor de overname van de aandelen door de Common Group. De commissie twijfelde of Parry wel over het noodzakelijk vermogen beschikte.

Volgens de club zal ondernemer Franke pas na het afronden van de schuldsanering en op voorwaarde van goedkeuring en het uiteindelijk verlenen van de licentie door de KNVB de beoogde eigenaar worden van Vitesse. “Zoals ik al vaker heb gezegd; het oplossen van het verleden is de belangrijkste stap”, zegt Reijntjes.

Guus Franke

“Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×