Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:13 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTweede verdachte aangehouden voor leveren wapens aan Richard K. uit Weiteveen

Tweede verdachte aangehouden voor leveren wapens aan Richard K. uit Weiteveen

WEITEVEEN – De politie heeft maandag nog een tweede verdachte aangehouden op verdenking van het leveren van illegale wapens aan Richard K. uit Weiteveen. Het gaat om een 41-jarige man uit de gemeente Eemsdelta, meldt de politie.

Hij wordt ook verdacht van het leveren van wapens die aangetroffen en zeer waarschijnlijk gebruikt zijn op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen. In zijn woning heeft een zoeking plaatsgevonden.

De verdachte beschikt over een zogeheten verlof. Vanwege deze verdenking is zijn verlof tot het voorhanden hebben van wapens per direct ingetrokken. De man zal worden verhoord en zijn betrokkenheid in relatie tot het leveren van de illegale wapens wordt onderzocht.

De man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident of van het treffen van voorbereidende handelingen ten aanzien van het geweldsincident, meldt de politie.

maandagochtend werd al een 35-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van wapenhandel. Die aanhouding kwam volgens de politie voort uit een onderzoek naar de herkomst van de wapens die werden aangetroffen op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen.

Bij het geweldsincident in Weiteveen kwamen op 16 januari twee personen om het leven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×