Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMan aangehouden op verdenking van leveren wapens aan verdachte van dodelijke schietpartij...

Man aangehouden op verdenking van leveren wapens aan verdachte van dodelijke schietpartij in Weiteveen

EMMEN – De politie heeft maandagochtend een 35-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van wapenhandel. De aanhouding komt voort uit een onderzoek naar de herkomst van de wapens die zijn aangetroffen op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen.

Bij het geweldsincident in Weiteveen worden op 16 januari twee personen om het leven gebracht. De politie houdt op dezelfde dag een 50-jarige verdachte aan en start een uitgebreid onderzoek. Op de plaats delict aan de Bargerweg worden meerdere illegale wapens aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van deze wapens.

Dit heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte op maandagochtend 24 juni. De man wordt ervan verdacht de wapens te hebben geleverd die zijn aangetroffen op het plaats delict en daar zeer waarschijnlijk zijn gebruikt. De man zit vast en wordt verhoord.

Uit het onderzoek moet blijken wat zijn exacte betrokkenheid is geweest in relatie tot de wapens. In de woning van de man wordt een zoeking gedaan. De man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident of van het treffen van voorbereidende handelingen ten aanzien van het geweldsincident.

Het onderzoek naar de herkomst van de wapens is nog niet afgerond. Dit betekent dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten, meldt de politie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×