Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:59 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMoskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

Moskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

MOSKOU – Moskou heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden na een dodelijke aanval van Oekraïne op de door Rusland geannexeerde Krim. Rusland houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk en waarschuwt voor “consequenties”.

Volgens de Russen is de aanval uitgevoerd met Amerikaanse ATACMS-raketten, uitgerust met clustermunitie. Bij de aanval kwamen volgens huidige Russische informatie vier mensen om het leven, onder wie kinderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat Washington evenveel verantwoordelijkheid draagt als Kyiv voor deze “gruweldaad” en dat de aanval “niet onbestraft” zal blijven.

De woordvoerder van president Vladimir Poetin zei dat “de tijd zal leren” wat de gevolgen zijn. Hij verwees naar opmerkingen van Poetin van begin deze maand. Hij zei toen dat Rusland raketten zou plaatsen binnen schootsafstand van de VS en Europa als zij Oekraïne zouden toestaan doelen in Rusland aan te vallen met westerse wapens.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×