Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:21 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBredase huisartsen: snel opvolger als Co-Med definitief sluit

Bredase huisartsen: snel opvolger als Co-Med definitief sluit

BREDA – Als de vestigingen in Breda van huisartsenketen Co-Med definitief hun deuren sluiten, komen andere huisartsen in de gebouwen werken. Patiënten kunnen daar dan naar verwezen worden “zodat zij over een aantal maanden weer een reguliere vaste huisarts en praktijk kunnen hebben”, meldt de overkoepelende Huisartsen Zorggroep Breda maandag.

Co-Med heeft twee vestigingen in het noordwesten van Breda. Die praktijken zijn sinds vorige week “tot nader order” gesloten, net als de andere Co-Med-huisartsenlocaties in het land. Zorgverzekeraars hebben de overeenkomsten met Co-Med vorige week opgeschort. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen voorlopig terecht bij Arene, een onlinehuisartsenpraktijk.

De huisartsen in Breda en omstreken hebben ook een gezamenlijk project, Thuisdok. Volgens de huisartsenvereniging kunnen patiënten dankzij dat systeem “direct digitaal en wanneer nodig dezelfde dag fysiek” een afspraak krijgen bij een huisartsenpraktijk elders in de stad. Het moet voorkomen dat mensen geen zorg meer krijgen door het wegvallen van Co-Med.

Volgens de Huisartsen Zorggroep Breda kunnen “nieuwe jonge huisartsen” op den duur praktijk gaan houden in de vestigingen van Co-Med, maar dit “zal nog enige maanden duren als Co-Med definitief gestopt is”.

Co-Med is een paar jaar geleden opgekomen. Het bedrijf kocht in het hele land praktijken op, vooral van huisartsen die met pensioen wilden en geen opvolger hadden. Volgens critici probeerde het bedrijf daarna alleen maar zo veel mogelijk geld te verdienen. Vanwege onbetaalde rekeningen is onlangs voor de tweede keer het faillissement van de keten aangevraagd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×