Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 06:15 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente [+foto’s]

GEESTEREN – In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

FC Twente meldt dat alle gewonden bij kennis zijn en dat iedereen medische hulp heeft gekregen. De hulpdiensten zijn volgens de brandweer in groten getale aanwezig. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen.

Volgens RTV Oost zijn enkele slachtoffers ernstig gewond. Het precieze aantal gewonden is niet duidelijk, maar een brandweerwoordvoerder heeft tegen de regionale omroep gezegd dat het er minder dan twintig zijn.

De Twentse voetbalclub heeft contact met de supporters die het spandoek verzorgden, Stevo en de instanties. “Gezamenlijk kijken we hoe dit heeft kunnen gebeuren”, aldus FC Twente op X.

De oefenwedstrijd werd na het incident geannuleerd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×