Clicky

woensdag 24 juli 2024 - 04:48 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsForse verlaging van tarieven uitzending EK op publieke schermen

Forse verlaging van tarieven uitzending EK op publieke schermen

HILVERSUM – De NOS en NPO voeren een flinke verlaging door van de tarieven voor het uitzenden van het EK op publieke schermen. Het gaat om een verlaging van ruim 75 procent, meldt de NOS in een persbericht.

Horecaondernemers werden de afgelopen tijd afgeschrikt door de hoge licentiekosten, en besloten daardoor vaak niet meer het EK uit te zenden op een groot scherm in de buitenlucht. In plaats van 3 euro per verwachte bezoeker, gaan ondernemers nu ongeveer 75 cent per verwachte bezoeker betalen. De nieuwe tarieven gelden met terugwerkende kracht voor de gehele duur van het EK, meldt de NOS nu. Ondernemers, bedrijven en instellingen die al een evenementenlicentie hebben aangeschaft, krijgen compensatie.

“De NOS vindt het belangrijk dat iedereen van het Nederlands elftal kan genieten”, zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur bij NOS Sport. “Het EK brengt mensen samen, of dat nu thuis is of op een groot plein. Met deze aanpassingen wordt er een handreiking gedaan richting de horecaondernemers, en we hopen dat er nu volle pleinen zijn tijdens de wedstrijden van Oranje.”

Moreel appel

Donderdag deed een Kamermeerderheid een moreel appel op de NOS en stichting Videma, die de licentiekosten int. Het initiatief van de VVD kreeg steun van onder meer PVV, BBB, D66 en SP. Indirect heeft de ondernemer al betaald voor de rechten, zo stelde VVD-Kamerlid Arend Kisteman, omdat de NOS wordt betaald uit belastinggeld. “Het EK voetbal is bedoeld om mensen te laten genieten. Niet om ondernemers een poot uit te draaien”, zo klonk het.

Dat Videma licenties verstrekt, heeft te maken met de uitzendrechten van de voetbalwedstrijden. Die zijn in handen van de NOS, die daarover afspraken heeft gemaakt met de Europese voetbalbond UEFA die het EK organiseert. Voor het uitzenden op grote schermen op bijvoorbeeld pleinen of in een tent, is een evenementenlicentie nodig.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook de 500ste oplegger van NVO is een Schmitz Cargobull

ZUIDBROEK - De Noordelijke Vervoer Organisatie in het Groningse Zuidbroek ontving onlangs oplegger nummer 500. Het gaat hierbij om een compleet uitgeruste Schmitz Cargobull...
×