Clicky

zondag 14 juli 2024 - 04:16 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHaagse politicus De Mos veroordeeld tot voorwaardelijke geldboete

Haagse politicus De Mos veroordeeld tot voorwaardelijke geldboete

DEN HAAG -Het gerechtshof in Den Haag heeft de Haagse politicus Richard de Mos veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 2000 euro.

De Mos heeft volgens het hof vertrouwelijke informatie doorgespeeld aan derden, onder wie een journalist. “Het is essentieel dat dit gevolgen heeft”, aldus het hof. De Mos heeft met het schenden van zijn ambtsgeheim “het functioneren van het openbaar bestuur ondermijnd”, aldus het hof. Voor alle andere feiten waar hij van verdacht werd, is hij vrijgesproken.

Tegen de 48-jarige fractievoorzitter van Hart voor Den Haag was een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een werkstraf van 240 uur, een boete van 10.000 euro en een ambtsverbod van vier jaar geëist. Hij stond terecht voor corruptie, omkoping en schending van zijn ambtsgeheim. Op het moment dat de voorzitter van het hof liet weten dat De Mos en zijn medeverdachten werden vrijgesproken van corruptie, steeg luid gejuich op van de tientallen aanhangers die mee naar de rechtbank waren gekomen.

Met De Mos stonden nog zes mannen terecht, te weten een medepoliticus en vijf ondernemers. Zij zijn allen vrijgesproken. Partijgenoot Rachid Guernaoui is wel schuldig bevonden aan schending van zijn ambtsgeheim, maar kreeg daarvoor geen straf opgelegd.

De rechtbank Rotterdam sprak ook De Mos’ medeverdachten vrij. Alleen één verdachte kreeg een voorwaardelijke straf voor wapenbezit.

Bijna vijf jaar geleden viel de politie binnen bij De Mos. De politicus heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×