Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 05:24 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuws17 jaar cel voor doodsteken compagnon

17 jaar cel voor doodsteken compagnon

ZWOLLE – De rechtbank Overijssel veroordeelt een 52-jarige man tot een gevangenisstraf van 17 jaar voor het doodsteken van zijn compagnon. De man heeft zijn compagnon, in het kantoor van het bedrijf, met voorbedachten rade en op brute wijze om het leven gebracht. Naast de gevangenisstraf moet de man ook een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 200.000 euro.

Op 13 december 2023 viel de man het slachtoffer aan, terwijl deze nietsvermoedend met twee collega’s in zijn kantoor zat. De man kwam binnen en liep meteen op zijn doel af. Hij sloeg zijn compagnon meerdere malen, liet zich niet tegenhouden door de twee collega’s en stak zijn compagnon onder toeziend oog van de twee collega’s vervolgens meerdere malen met een mes. Zijn compagnon overleed later in het ziekenhuis.

In de aanloop naar het delict meende de man dat zijn compagnon geld verduisterde. De man wilde in verband met deze verdenking rond januari 2024 uit het bedrijf te stappen. Op 9 december 2023 kreeg hij van zijn vrouw te horen dat zijn compagnon haar een half jaar eerder zou hebben gedwongen seksuele handelingen bij hem te verrichten. De eerste dagen na deze mededeling ontweek de man zijn compagnon, maar op 13 december 2023 besloot de man het recht in eigen hand te nemen.

Zonder het verhaal van zijn compagnon aan te horen, besloot hij om hem van het leven te beroven. De man heeft het meest fundamentele recht van het slachtoffer ontnomen, namelijk het recht op leven. Een moord als deze brengt een schok in de samenleving teweeg en veroorzaakt gevoelens van grote afschuw, angst en onveiligheid. De rechtbank rekent de man zijn handelen dan ook ernstig aan.

De nabestaanden zullen de gevolgen van dit onherroepelijke en volkomen onverwachte verlies voor altijd met zich mee moeten dragen. Het diepe en schrijnende leed dat de nabestaanden is aangedaan, is invoelbaar en op indrukwekkende wijze door en namens de nabestaanden ter terechtzitting onder woorden gebracht.

Uit de nabestaandenverklaringen die door de echtgenote, de moeder en de zus van het slachtoffer zijn voorgedragen blijkt scherp en pijnlijk duidelijk hoezeer het slachtoffer nog dagelijks ontzettend door zijn naasten wordt gemist.

De boosheid die de nabestaanden naar de man koesteren kan de rechtbank zich heel goed voorstellen. Hun geliefde is vermoord. Daarbij vinden de nabestaanden het extra kwalijk dat de man meerdere beschuldigingen aan het adres van zijn compagnon heeft geuit waartegen hij zich niet meer kan verweren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×