Clicky

zondag 14 juli 2024 - 04:19 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOok Greenchoice rekent kosten voor terugleveren zonnestroom

Ook Greenchoice rekent kosten voor terugleveren zonnestroom

ROTTERDAM – Greenchoice gaat net als meerdere andere energieleveranciers kosten in rekening brengen voor de hoeveelheid stroom die klanten met zonnepanelen terugleveren aan het net. Op die manier wil de energieleverancier zijn klanten stimuleren om zonne-energie direct te verbruiken.

Eerder verrekende Greenchoice de kosten nog via het vastrecht en het kale leveringstarief. Maar voortaan gelden de terugleverkosten per kilowattuur teruggeleverde stroom. Dan betalen alleen de mensen die daadwerkelijk zonnestroom terugleveren aan het net deze kosten.

Wie niet of weinig teruglevert, is dan dus voordeliger uit. Volgens Greenchoice, dat ruim 650.000 klanten telt, daalt het vastrecht en kan het kale leveringstarief voor stroom met meer dan een kwart worden verlaagd.

De veranderingen gaan meteen in voor nieuwe contracten. Vanaf 1 augustus gelden ze ook voor klanten met een bestaand variabel contract.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×