Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsCOA: geschetste onveilige beeld Ter Apel helaas herkenbaar

COA: geschetste onveilige beeld Ter Apel helaas herkenbaar

TER APEL – “Helaas herkenbaar.” Zo noemt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de situatie op het COA-terrein in Ter Apel zoals de Inspectie Justitie en Veiligheid die woensdag schetst. De inspectie concludeert naar aanleiding van onder meer een bezoek in april aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel dat medewerkers en asielzoekers er een onacceptabel risico lopen slachtoffer te worden van geweld.

Het COA stelt dat er in Ter Apel al te lang te veel mensen verblijven, “wat het risico op incidenten vergroot”. Ook de samenstelling van de bewonersgroep in Ter Apel, onder meer door de aanwezigheid van het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de moeizame doorstroom van asielzoekers naar elders in het land, speelt een rol, aldus het COA.

Naast de maatregelen die door of met steun van het ministerie zijn genomen, heeft het COA ook zelf geprobeerd de veiligheid te verbeteren, geeft de organisatie verder aan. “Zo zijn er bijvoorbeeld meer camera’s geplaatst en hebben we meer beveiliging ingezet. We hebben recent een veiligheidsmanager aangesteld die deze en opvolgende maatregelen coördineert.”

Om ervoor te zorgen dat de aanpak slaagt, is de steun van betrokken partijen onontbeerlijk, aldus het COA. “Samen nemen we zo onze verantwoordelijkheid en bieden we zoveel mogelijk perspectief aan de medewerkers en bewoners. Het bericht van de Inspectie JenV van vandaag onderstreept de urgentie.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×