Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:56 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBredase vader (21) verdacht van doodschudden 7 weken oude baby

Bredase vader (21) verdacht van doodschudden 7 weken oude baby

BREDA – De 21-jarige Finn H. staat woensdag in de rechtbank in Breda terecht voor het ombrengen van zijn zeven weken oude baby. Justitie verdenkt hem van doodslag door het kindje met kracht heen en weer te schudden en zijn hoofd ergens tegenaan te slaan. Zelf ontkent hij dat.

Op de tribune van de rechtbank zit erg veel publiek. Er is regelmatig emotie vanuit de zaal te horen. “Finn, vertel ons alsjeblieft de waarheid over alles wat er gebeurd is”, zei de moeder van het slachtoffertje. “Voor mij, voor mijn familie, voor de kinderen. Wij hebben daar recht op.”

De verdachte uit Breda verklaarde dat hij op 29 maart 2023 in paniek raakte, omdat de baby zijn ogen niet opende, kreunde en geen fles wilde. “Ik heb hem geprobeerd wakker te schudden.” Toen de moeder schrok van hoe koud hij was en bleek hij zag, belde ze de huisartsenpost. Twee dagen later overleed het jongetje in het ziekenhuis.

Hij bleek onder meer vier gebroken ribben en hersenletsel te hebben. Dat laatste moet volgens de arts zijn ontstaan in de nacht van 29 maart. H. legde zijn zoontje toen in bed en haalde hem er als eerste weer uit. De kans dat de verwondingen zijn toegebracht is volgens deskundigen veel groter dan dat het om ongelukken gaat. “Ik heb geen idee wat er is gebeurd”, aldus de verdachte zelf.

De verdachte en de vrouw kregen al eerder een kind samen. Dat was een makkelijkere baby, volgens H. De periode na de geboorte van de tweede baby was heel stressvol en pittig, zo vertelde hij. In de avonden en nachten kon de baby volgens hem wel een paar uur huilen. De vader was radeloos en had ondertussen veel ruzie met de moeder.

H. had het ook over een val van toen de baby vijf en een halve week oud was. “Ik liep in de woonkamer en was niet helemaal wakker. Toen ik me omdraaide, is hij uit mijn armen gerold en op de grond gevallen.” Hij verklaarde daar eerder wisselend over.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×