Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:33 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAgent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

TER APEL – In het Groningse Ter Apel heeft een politieagent dinsdagmiddag zijn vuurwapen gebruikt, waarbij een man gewond is geraakt aan zijn been. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het voorval.

Het incident gebeurde rond 13.00 uur in een winkelpand aan de Marktstraat in de Groningse plaats. Agenten waren daarheen gegaan na een melding van overlast.

Ter plaatse “ontstond een situatie waarbij er door de politie is geschoten”, aldus de politie in een korte verklaring. De verdachte op wie is geschoten, werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. Hij is aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex. Waarvan hij verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.

Filiaal HEMA

Verdere mededelingen over het gebruik van het vuurwapen door de agent worden niet gedaan door de politie.

Dagblad van het Noorden meldt op basis van ooggetuigen dat de verdachte de winkel probeerde te overvallen. Het zou gaan om de lokale HEMA. Volgens de krant ontstond een worsteling tussen de verdachte en een agent, waarbij de verdachte het wapen probeerde af te pakken. Daarop zou zijn geschoten. Of de agent gewond is geraakt, is niet duidelijk.

Onderzoek Rijksrecherche

De politie geeft geen commentaar op de berichtgeving door Dagblad van het Noorden. De Rijksrecherche, die het schietincident onderzoekt, gaat kijken of “het vuurwapen rechtmatig is gebruikt”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, dat de woordvoering daarover doet. Het is niet duidelijk hoelang dat onderzoek zal duren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×