Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 03:07 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGewonden, onder wie kinderen, door schietpartij bij Detroit

Gewonden, onder wie kinderen, door schietpartij bij Detroit

DETROIT – Zeker acht mensen, onder wie twee kinderen, zijn zaterdagavond gewond geraakt toen een man om zich heen begon te schieten in een park met fonteinen in Rochester Hills, niet ver van de Amerikaanse stad Detroit. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt dat de dader dood is aangetroffen in een nabijgelegen huis.

De slachtoffers die gewond raakten door de schietpartij zijn naar meerdere ziekenhuizen vervoerd met “verschillende soorten verwondingen”, zei de plaatselijke sheriff op een persconferentie. Eerder waren er berichten dat er tien gewonden zouden zijn gevallen. Dat aantal is dus iets naar beneden bijgesteld. Een van de twee gewonde kinderen is acht jaar. Over de exacte leeftijd van het andere kind kon de sheriff nog geen mededelingen doen.

De verdachte stapte zaterdag rond 17.00 uur (lokale tijd) uit een auto en vuurde ongeveer dertig schoten af. Door het warme weer waren er veel gezinnen in het park en rond de fonteinen.

Het nabijgelegen Oxford Township was in 2021 ook al het toneel van een massaschietpartij. Destijds schoot een 15-jarige leerling vier medeleerlingen dood op zijn school. Ook verwondde hij zes klasgenoten en een leraar.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×