Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:46 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBelangrijkste vliegveld Nieuw-Caledonië maandag weer open

Belangrijkste vliegveld Nieuw-Caledonië maandag weer open

NOUMÉA – De belangrijkste internationale luchthaven van het Franse overzeese gebiedsdeel Nieuw-Caledonië gaat vanaf maandag weer open. Dat heeft de Franse vertegenwoordiging op de eilandenarchipel ten oosten van Australië bekendgemaakt. Het vliegveld werd in mei gesloten nadat in Nieuw-Caledonië dodelijke onlusten waren uitgebroken.

De Franse vertegenwoordiging zei zondag dat ze heeft “besloten de luchthaven overdag te heropenen” en “de start van de avondklok vanaf maandag uit te stellen tot 20.00 uur (in plaats van 18.00 uur)”.

Eerder deze maand kwam het commerciële vliegverkeer op de internationale luchthaven van het Franse overzeese gebiedsdeel Nieuw-Caledonië al weer voorzichtig wat op gang. Toen werden passagiers echter nog van of naar dat vliegveld gevlogen via het kleine vliegveld Magenta. De hoofdweg tussen Nouméa en de internationale luchthaven was toen nog afgesloten. Die weg zal maandag echter weer open en begaanbaar zijn.

Hervorming

De recente onlusten braken uit toen Frankrijk nieuwe wetgeving wilde invoeren op basis waarvan meer Fransen die niet op de archipel zijn geboren hun stem zouden kunnen uitbrengen bij verkiezingen of referenda. De Franse president Emmanuel Macron kondigde afgelopen week echter aan dat die voorgenomen hervorming van het kiesstelsel in de ijskast is gezet.

Een ander probleem zijn de dalende nikkelprijzen, die een ernstige economische crisis in Nieuw-Caledonië hebben veroorzaakt. Nieuw-Caledonië, waar bijna 270.000 mensen wonen, is een belangrijke producent van nikkel.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×