Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:39 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartMatroos gewond door Houthi-aanval op vrachtschip in Golf van Aden

Matroos gewond door Houthi-aanval op vrachtschip in Golf van Aden

SANAA – Een bemanningslid is donderdag zwaargewond geraakt bij een raketaanval door Jemenitische Houthi’s op een koopvaardijschip in de Golf van Aden, meldt het Amerikaanse commandocentrum CENTCOM.

Het schip, dat houten materiaal vervoerde onder de vlag van de republiek Palau, was onderweg van Maleisië naar Italië toen het in de Golf van Aden werd geraakt door twee kruisraketten. Die veroorzaakten brand aan boord. De bemanning zou nog altijd aan het blussen zijn. Eén bemanningslid raakte zwaargewond. Hij werd voor verzorging naar een ander schip overgebracht. Zijn nationaliteit werd niet medegedeeld.

Schepen in de Rode Zee en de Golf van Aden, één van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld, worden al maandenlang regelmatig aangevallen door de Houthi’s uit Jemen. Zij doen dit in reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen. De VS en hun bondgenoten voerden al meermaals luchtaanvallen uit op hun basissen in Jemen.

De Houthi’s zijn in 2014 in opstand gekomen tegen de door Saudi-Arabië gesteunde regering van Jemen en besturen vanuit hoofdstad Sanaa een deel van het land.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×