Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 22:41 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsCyberaanvallen op Zwitserse sites in aanloop naar vredestop

Cyberaanvallen op Zwitserse sites in aanloop naar vredestop

BERN – Websites van de Zwitserse regering en organisaties betrokken bij de vredesconferentie voor Oekraïne zijn getroffen door cyberaanvallen. Deze waren verwacht en staan vermoedelijk in verband met de bijeenkomst van dit weekend, aldus het Nationaal Cyberveiligheidscentrum van Zwitserland.

Het centrum meldt dat de zogeheten ddos-aanvallen op de landelijke regering en diverse organisaties donderdagochtend begonnen en hebben geleid tot “kleine verstoringen”. Bij dit soort cyberaanvallen wordt een website zodanig overbelast waardoor die slecht of helemaal niet meer bereikbaar is.

Alleen de toegankelijkheid van de websites was getroffen, verklaart het Nationaal Cyberveiligheidscentrum. De veiligheid van gegevens en systemen is niet in gevaar geweest. Volgens het centrum gebruiken “hacktivisten” ddos-aanvallen om “politieke boodschappen te verspreiden en de aandacht te trekken”.

Zwitserland is het gastland van de eerste vredesconferentie voor Oekraïne. Het doel is het initiëren van een vredesproces en het zetten van stappen richting een dergelijk proces. De bijeenkomst bij Luzern wordt bijgewoond door vertegenwoordigers van tientallen landen. Zij mogen hun ideeën voor een duurzame vrede delen. De gastenlijst wordt vrijdag gepubliceerd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×