Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:57 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDode en gewonden na explosie woongebouw Antwerpen

Dode en gewonden na explosie woongebouw Antwerpen

ANTWERPEN – Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in Antwerpen is zeker één dode gevallen. Er zijn minstens vijf gewonden.

Het gebouw aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken heeft grote schade opgelopen. “Het gaat om een appartementsgebouw van drie verdiepingen, waarvan de bovenste twee grotendeels vernield zijn. Het hele gebouw is instabiel”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Volgens Belgische media moet het gebouw eerst gestabiliseerd worden voordat de zoektocht naar mogelijke slachtoffers kan worden voortgezet. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw.

De hulpdiensten hebben meerdere mensen levend onder het puin vandaan gehaald. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen zijn zwaargewond, twee lichtgewond. Burgemeester Bart De Wever laat weten dat zijn “gedachten bij de slachtoffers en hun familie zijn”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×